ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΟΣ:
Τα ανθοϊάματα είναι πεμπτουσίες λουλουδιών και μέσω της παρασκευής τους μεταφέρονται οι θετικές ιδιότητες του λουλουδιού στο νερό ,το οποίο αφού συλλέξουμε αναμιγνύουμε με μπράντι για να διατηρηθεί και έτσι έχουμε το μητρικό διάλυμα του ανθοϊάματος.
Είναι χρήσιμο να πούμε ότι η παρασκευή του ανθοϊάματος θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό και ανοιχτή καρδιά. Πριν αρχίσουμε είναι καλό να μπούμε σε διαλογισμό, συντονίζοντας τον εαυτό μας με το φυτό και την αγάπη της φύσης ,η οποία απλόχερα μας χαρίζει τόσα πολύτιμα δώρα για την υγεία και την προσωπική μας ανάπτυξη, προσφέροντας την ευγνωμοσύνη μας. Μέσω αναπνοών και διαλογισμού καθαρίζουμε την ενέργειά μας, και αν είναι δυνατόν πίνουμε κάποιο ίαμα που βοηθάει στον καθαρισμό της αύρας. Κόβουμε κάποια μεγάλα φύλλα από ένα δέντρο του κήπου και με αυτά καλύπτουμε τα χέρια μας ώστε πάνω τους να τοποθετήσουμε τα άνθη.
Κατόπιν επιλέγουμε με σεβασμό και προσοχή , φρέσκα άνθη από το φυτό τα οποία τοποθετούμε πάνω στα φύλλα – στο χέρι μας - και με αυτά καλύπτουμε την επιφάνεια ενός γυάλινου μπωλ το οποίο έχουμε γεμίσει με φρέσκο νερό πηγής.
Τοποθετούμε το μπωλ σε ένα μέρος όπου θα το βλέπει ο ήλιος για τουλάχιστον 4 ώρες και προτιμητέα κοντά στο φυτό. Μέσω της ηλιακής ενέργειας η ζωτική ενέργεια των λουλουδιών εγχέεται στο νερό και οι θετικές τους ιδιότητες περνούν στους κρυστάλλους του νερού. Είναι μια μαγική – αλχημιστική διαδικασία όπου με απλότητα η φύση μας επιτρέπει να συμμετέχουμε και να επωφεληθούμε από το μεγαλείο της. Όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες των κρυστάλλων του νερού και πως αυτοί ΄αποθηκεύουν΄ πληροφορίες μπορούν να ανατρέξουν στο βιβλίο του Masarou Emoto «Το μυστικό μήνυμα του νερού».
Ας γυρίσουμε πίσω στην παρασκευή του ανθοϊάματός μας: μετά τις 4 ώρες αφαιρούμε τα άνθη από το μπωλ και μέσω ενός φίλτρου καφέ, ρίχνουμε το ιαματικό νερό σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι το οποίο γεμίζουμε έως τη μέση. Το υπόλοιπο μισό το γεμίζουμε με μπράντι καλής ποιότητας το οποίο βοηθάει στην διατήρηση του ιάματος. Αναμιγνύουμε και το μητρικό μας ανθοϊαμα είναι έτοιμο προς χρήση!